Artikel op 073voetbal zet winnend RKDVC op scherp (2024)

nov 20 2023, 11:47 Sport

Artikel op 073voetbal zet winnend RKDVC op scherp (1)

Haarsteeg had bij een zege op RKDVC de eerste periodetitel kunnen pakken. Maar de koploper ging in eigen huis onderuit tegen RKDVC: 0-2. Vooraf aan de derby had Okke Vos van Haarsteeg een gesprek met 073voetbal. Daarin stelt de interviewer dat Haarsteeg alleen nog maar ‘even’ hoeft te winnen van RKDVC. Dat voelt denigrerend bij de Drunenaren, die erop gebrand zijn om het feestje van de koploper in de derde klasse C te verstoren. En dat scenario komt ook nog eens uit.

Voor Wessel van Esch was het een bijzondere wedstrijd. Hij heeft in zijn jeugdjaren bij Haarsteeg onder de lat gestaan, werd gescout door NAC Breda. Vier seizoenen gespeeld, daarna verkast naar FC Den Bosch. Hoogtepunt: in het eerste mogen keepen tijdens een oefenwedstrijd, op de bank gezeten in de Keuken Kampioen Divisie. Hij zag geen toekomst in het betaalde voetbal en kwam na een gesprek met trainer Edwin van Wijk bij RKDVC terecht.

Bij Haarsteeg voetbalt Robin van Esch. “Da’s mijn neef. Hij stuurde me van de week allerlei appjes om me in te peperen dat we zouden worden ingeblikt. Dan is winnen natuurlijk nóg lekkerder. Ook nog eens met een clean sheet.”

Halverwege de eerste helft leek de uitstekend keepende Wessel geklopt. Hij kon met een uiterste krachtsinspanning de bal via de paal uit zijn doel houden. Volgens de ene fotograaf was het zeker geen doelpunt, volgens de ander wel. Scheidsrechter Bruijsters ging nog in conclaaf met zijn assistent. Volgens de regels, maar was potsierlijk: de clubman van RKDVC zou nooit en te nimmer toegeven dat de bal de lijn zou zijn gepasseerd.

Nog voor rust sloegen de Drunenaren toe. Een verdedigingsfout werd door Pim van Hulten afgestraft, vlak na rust grabbelde doelman Aaron van Engelen vergeefs naar de bal. Weer sloeg Van Hulten toe. Na afloop stapte Wessel met gebalde vuisten en een gebeitelde lach op zijn gezicht van het veld af. “Dadelijk een paar Bacardi cola’s drinken. Ja, hier in de kantine natuurlijk.”

Door de nederlaag van Haarsteeg had Nieuwkuijk nog een kans om de periodetitel op te halen. Moest er wel worden gewonnen bij Den Dungen. Dat gebeurde ook. Met drie doelpunten van Brent de Wijs werd de hoop op het toetje levend gehouden: 1-3. Met de zege werd de zeperd van vorige week – thuis kansloos verloren van Haarsteeg – weggespoeld. Maar de periodetitel ging aan de neus van de mannen van trainer Ronny Everaerts voorbij: EVVC, dat net zo veel punten had als Haarsteeg, won met het kleinst mogelijke verschil van SCG 18 in Sint-Michielsgestel.

Vierdeklasser SC Elshout pakte thuis een punt tegen RKVSC: 1-1. Elshout en scoren, het is dit seizoen een slecht huwelijk. Tot aan zondag was er in vijf competitiewedstrijden niet eenmaal gelukt. Het leverde de blauw-witte brigade slechts één punt op. Na rust maakte Marc Verschure een einde aan die droogte. “We hadden er wel meer kunnen scoren”, zegt trainer Roy Fitters, “daar kregen we kansen genoeg voor.” Fitters heeft een andere spelvorm geïntroduceerd. “Elshout was járenlang gewend om met twee spitsen te spelen en vier middenvelders. We zijn overgeschakeld op 4-3-3. Daar hebben de jongens het heel lastig mee gehad. Vandaag zag je dat we het steeds beter in de vingers krijgen.”

Voor de vijfdeklassers HHC’09 en FC Drunen was het pas de derde keer dat ze elkaar ontmoetten in een competitiewedstrijd. In het seizoen 2009/2010 won HHC’09, toen nog met Gilbert de Fijters als speler in de gelederen, thuis en ging het in Drunen onderuit. HHC’09 werd wel kampioen. In Oudheusden leek de wedstrijd op een gelijkspel af te stevenen, maar ging FC Drunen er in de slotfase met de overwinning vandoor een doelpunt van Erman Ince. “We hadden veel meer verdiend”, vond trainer De Fijter.

Zijn collega Khalid Boubkar kende heel veel personele problemen. “Ik had niet eens een keeper”, zegt de oefenmeester, “dus is Luuk Lobé tussen de palen gaan staan.” Overigens, Lobé heeft de ervaring van een doelwacht: hij was in een eerder leven sluitpost bij HHC’09.

Zaterdagvierdeklasser Vlijmense Boys heeft na een wat wisselende start de boel aardig op de rit staan. Thuis werd met maar liefst 6-2 van TOP gewonnen, waardoor de roodzwarten twaalf punten uit zeven wedstrijden verzamelden. “We begonnen nogal rommelig”, vond spits Bjorn van Bijnen, “waardoor we op een achterstand kwamen. Door de echte Vlijmense mentaliteit zijn we nog voor rust op een voorsprong gekomen. Daarna gingen we erop en erover. We hadden er wel tien kunnen scoren als die grensrechter niet constant met zijn vlag omhoog had gestaan.”

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een
mail

Artikel op 073voetbal zet winnend RKDVC op scherp (2024)
Top Articles
Saints Row Longsword
Grizzlies Milb
Funny Roblox Id Codes 2023
Golden Abyss - Chapter 5 - Lunar_Angel
Www.paystubportal.com/7-11 Login
Joi Databas
DPhil Research - List of thesis titles
Shs Games 1V1 Lol
Evil Dead Rise Showtimes Near Massena Movieplex
Steamy Afternoon With Handsome Fernando
Which aspects are important in sales |#1 Prospection
Detroit Lions 50 50
18443168434
Zürich Stadion Letzigrund detailed interactive seating plan with seat & row numbers | Sitzplan Saalplan with Sitzplatz & Reihen Nummerierung
Grace Caroline Deepfake
978-0137606801
Nwi Arrests Lake County
Justified Official Series Trailer
London Ups Store
Committees Of Correspondence | Encyclopedia.com
Pizza Hut In Dinuba
Jinx Chapter 24: Release Date, Spoilers & Where To Read - OtakuKart
How Much You Should Be Tipping For Beauty Services - American Beauty Institute
Free Online Games on CrazyGames | Play Now!
Sizewise Stat Login
VERHUURD: Barentszstraat 12 in 'S-Gravenhage 2518 XG: Woonhuis.
Jet Ski Rental Conneaut Lake Pa
Unforeseen Drama: The Tower of Terror’s Mysterious Closure at Walt Disney World
Ups Print Store Near Me
C&T Wok Menu - Morrisville, NC Restaurant
How Taraswrld Leaks Exposed the Dark Side of TikTok Fame
Dashboard Unt
Access a Shared Resource | Computing for Arts + Sciences
Speechwire Login
Gopher Carts Pensacola Beach
Duke University Transcript Request
Lincoln Financial Field, section 110, row 4, home of Philadelphia Eagles, Temple Owls, page 1
Jambus - Definition, Beispiele, Merkmale, Wirkung
Netherforged Lavaproof Boots
Ark Unlock All Skins Command
Craigslist Red Wing Mn
D3 Boards
Jail View Sumter
Nancy Pazelt Obituary
Birmingham City Schools Clever Login
Thotsbook Com
Vérificateur De Billet Loto-Québec
Funkin' on the Heights
Vci Classified Paducah
Www Pig11 Net
Ty Glass Sentenced
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Refugio Daniel

Last Updated:

Views: 5627

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Refugio Daniel

Birthday: 1999-09-15

Address: 8416 Beatty Center, Derekfort, VA 72092-0500

Phone: +6838967160603

Job: Mining Executive

Hobby: Woodworking, Knitting, Fishing, Coffee roasting, Kayaking, Horseback riding, Kite flying

Introduction: My name is Msgr. Refugio Daniel, I am a fine, precious, encouraging, calm, glamorous, vivacious, friendly person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.