16 X Cafés met minifrikandellen op de kaart (2024)

Cafés in Amsterdam waar ze minifrikandellen serveren? Kom maar door! Denken de meesten aan bitterballen bij de borrel, ga ik toch echt voor my true love frikandellen. Overdreven? Not really. Frikandellen zijn gewoon ontzéttend lekker. En al helemaal in miniformaat bij een ijskoud biertje. Ze zijn lekker met zo’n beetje alles (geef toe!), stellen nooit teleur en je verbrandt niet zo snel je mond als bij een verraderlijke bitterbal. Daarom verzamelde ik 16 X cafes in Amsterdam met minifrikandellenop de kaart,3, 2, 1… Borrelen maar!

Volg @yourlbb op Instagram

16 X Cafés met minifrikandellen op de kaart

Cafe Maxwell

De gezellige all day hotspot Maxwell Café is perfect voor ontbijt, lunch, diner, of een uitgebreide borrel. Elke maandag kun je meedoen aan DE KWISS, een gezellige quiz geleid door Miss Jocelyn.
Beukenplein 27, Amsterdam – maxwellcafe.nl

Cafe de Jeugd

Een gezellig café van Brouwerij de Eeuwige Jeugd, ideaal voor een avond vol heerlijke biertjes met vrienden. Zoek je nog een leuke ruimte om een feestje te organiseren, je kunt hier ook de privéruimte “De Lellebel” afhuren.
Linnaeusstraat 37A, Amsterdam – deeeuwigejeugd.nl

Bar Basquiat

Bar Basquiat, gelegen op de hoek van de Javastraat, is een fijne plek voor een gezellige avond. Op het menu vind je allerlei lekkere streetfoodgerechtjes en om niet te vergeten… minifrikandellen voor bij de borrel.
Javastraat 88-90, Amsterdam – barbasquiat.nl

De neef van fred

Het terras van de Neef van Fred ligt in Amsterdam-West aan het water. Een fijne plek om lekker lang te borrelen met vrienden in de avondzon. En zoals op het menu staat; Uit Fred’s Vet lekkere minifrikandellen met een dikke klodder mayo.
Jan Evertsenstraat 41HS, Amsterdam –deneefvanfred.goudvisch.nl

Bennies

Van lekkere tonijn carpaccio tot een lekkere Charcuterie. Bennies is een modern zaakje met een casual sfeer. Een klassieker die niet bij hun op de kaart mocht ontbreken zijn de minifrikandellen speciaal.
Helicopterstraat 28, Amsterdam – benniesrestaurant.nl

Meer Cafés in Amsterdam met minifrikandellen

Wijmpje Beukers

We trappen af met Wijmpje Beukers. Niet alleen is Wijmpje groot favoriet op de YourLBB-redactie, ze serveren er bij de borrel minifrikandelletjes SPECIAAL. Ja, je leest het goed: minifrikandel speciaal! Bestaat er iets beters in het leven? Dachten we ook. Dus hop, hol naar De Pijp en bemachtig een tafeltje. Wij ruiken de frituur al…
Karel du Jardinstraat 47, Amsterdam – Wijmpje Beukers

Bar Leijten

Bar Leijten in Amsterdam-West heeft niet alleen een fijn terras, maar ook een goede borrelkaart. ’s Avonds serveren ze ook Frans/Nederlandse gerechten met een goed glas wijn.
Sluisstraat 66, Amsterdam – Bar Leijten

Moos

Moos is het gezellige buurtcafé van de familie Goudvisch in de Spaarndammerbuurt. Deze all day hotspot is een heerlijke plek om je dag te beginnen, gezellig te lunchen of uitgebreid te dineren.
Spaarndammerstraat 53, Amsterdam –moos.goudvisch.nl

Bar Kosta

Bar Kosta is de perfecte spot voor een gezellige borrel. Geniet van een zonnig terras in de zomer of een verwarmd terras in de winter. Bestel een drankje, voeg wat minifrikandellen toe, en je borrelavond is compleet.
Derde Kostverlorenkade 42 Huis, Amsterdam- barkosta.com

Cafe Cook

Cafe Cook is een gezellig buurtcafé in Amsterdam-West, waar je heerlijk kunt genieten op hun zonnige terras. Het snackmenu is compleet met minifrikandellen!
James Cookstraat 2, Amsterdam – cafecook.nl

16 X Cafés met minifrikandellen op de kaart (8)

© Brouwerij de Eeuwige Jeugd

| Tip: Meer leuke borrel spots? Dit zijn de leukste plekken om te borrelen in De Pijp.

Meer cafés in Amsterdam met minifrikandellen op de kaart

Arie Goudvisch

Arie houdt de traditie en het aangezicht van de bruine kroeg in ere, maar dan wél in een modern jasje. Minifrikandellen en andere lekkere borrelsnacks mogen natuurlijk niet ontbreken in een bruine kroeg. Een lekker koud biertje erbij en borrelen maar.
Ferdinand Bolstraat 24HS, Amsterdam –arie.goudvisch.nl

De Biertuin

De beste plek voor een kippetje van het spit is wat mij betreft toch echt De Biertuin! Zeker in de zomer op het terras, maar eigenlijk het hele jaar door kom ik hier graag. Geen zin in kip? Ga dan voor de burger of de caesar salad met kip. En ja, je start natuurlijk met een portie minifrikandellen ;)
Linnaeusstraat 29 en Prinsengracht 494, Amsterdam – De Biertuin

Bar Ramona

Bij Bar Ramona weten ze wel hoe ze je kunnen strikken voor een heerlijke borrelavond. Op het menu staat minifrikandellen speciaal én organiseren ze twee keer per maand een leuke quiz night. Wij zeggen…gaan!
De Clercqstraat 79, Amsterdam –barramona.nl

Café Kuijper

Café Kuijper diende eerst als slagerij, erna als bruine kroeg en ze omschrijven zichzelf nu als lichtbruine kroeg van deze tijd. Een fijne plek voor een biertje en een snack in Amsterdam-Oost.
Linnaeusstraat 79, Amsterdam – Café Kuijper

Cafe Hans

Amsterdamser dan Café Hans vind je het bijna niet in de stad. André Hazes schalt uit de speakers en er heerst een doe-maar-gewoonmentaliteit van heb ik jou daar.
Amstelveenseweg 69, Amsterdam – Cafe Hans

Bar Bukowski

De laatste is Bar Bukowski aan het Oosterpark. Altijd goed en gezellig, zeker op vrijdag- of zaterdagmiddag. De perfecte plek voor een vrijmibo, mét minifrikandellen uiteraard!
Oosterpark 10, Amsterdam – Bar Bukowski

| Tip: Ben jij meer fan van vlammetjes tijdens de borrel? Bij deze 20 cafés staan er vlammetjes op het menu >>

16 X Cafés met minifrikandellen op de kaart (9)

© Cafe Kuijper

YourLBB's nieuwste lijstjes

10 X Beste biologische markten in Amsterdam voor boodschappen in het seizoen
Logeren aan zee: 23 X de leukste strandhotels en strandhuizen in Nederland
11 X strandtent vibes in Amsterdam bij deze hotspots

PreviousNext

Heb jij zelf nog tips voor leuke hotspots die binnenkort de deuren openen of net open zijn? Laat het weten via onderstaande button en TIP DE REDACTIE!

Tip de redactie

Meer reistips van Your Little Black Book?

⋒ Via @YOURLBB op Instagram reis je dagelijks met ons mee en delen we heel veel tips die je niet op de blog leest. Klik hier om @yourlbb direct te volgen >>

NIEUW: Your Little Black Book heeft er een zusje bij! Op Travelkids.co en via @TRAVELKIDS.CO op Instagram lees je baby- en kidsproof tips in dezelfde stijl als je hier gewend bent.

⋒ Leuk als cadeau (voor jezelf): Yourlbb’s boeken zoals STAYCATION en de Wanderlust-boeken. Shop ze hier >>

NIEUW: over onze favoriete bestemmingen delen we (bijna) dagelijks tips via @yourlbb.amsterdam, @yourlbb.bali en @yourlbb.capetown.

Ontvang jij al wekelijks de nieuwsbrief van Your Little Black Book in je inbox? Met de Amsterdam Weekend Guide, nieuwe hotspots en de meest gelezen artikelen van de afgelopen week.

16 X Cafés met minifrikandellen op de kaart (13)

AMSTERDAM UPDATES

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis het nieuwe AMSTERDAM BUCKETLIST BOEK.

"*" geeft vereiste velden aan

Liefs,
Danique

| PS: Ken jij Your Little Black Book’s Green Policy? Hier vind je onze persoonlijke tips hoe je groener kunt reizen en leven en leggen we uit waarom én hoe we de CO2 uitstoot compenseer van alle reizen die #teamyourlbb maakt.

16 X Cafés met minifrikandellen op de kaart (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Prof. An Powlowski

Last Updated:

Views: 5887

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Prof. An Powlowski

Birthday: 1992-09-29

Address: Apt. 994 8891 Orval Hill, Brittnyburgh, AZ 41023-0398

Phone: +26417467956738

Job: District Marketing Strategist

Hobby: Embroidery, Bodybuilding, Motor sports, Amateur radio, Wood carving, Whittling, Air sports

Introduction: My name is Prof. An Powlowski, I am a charming, helpful, attractive, good, graceful, thoughtful, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.